Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо понякога спирам като локомотив

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Минах на ГТП и казаха, че всичко е ОК. Вече нищо не разбирам!!! Иначе проблема се получава, когато спирам на няколко пъти (с помпане), а ако спирам плавно (продължително с едно натискане на педала), всичко си е нормално. Вече почвам да се съмнявам дали не си въобразявам
    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS
      Минах на ГТП и казаха, че всичко е ОК. Вече нищо не разбирам!!! Иначе проблема се получава, когато спирам на няколко пъти (с помпане), а ако спирам плавно (продължително с едно натискане на педала), всичко си е нормално. Вече почвам да се съмнявам дали не си въобразявам
      е това може да е от прегрели спирачки - накладки + дискове (или барабани тма квото имаш) ...
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Съгласен съм , но когато съм дал 90лв. за дискове и 80 за накладки, се надявам да са качествени. Така че причината си мисля, че е някъде другаде и не знам къде. Не мисля, че са блокирали цилиндърчетата на предните спирачки, защото когато я вдигна на крик и ги завъртя, има някакво задържане, но то е много леко, което си е нормално (поне така мисля). Почистих и смазах водачите на единия спирачен апарат, защото леко задържаха. Жилото на ръчната не е блокирало, остава май само тоя разпределител на усилието, но за него не знам как да го проверя !!! Прегледа каза, че всичко е наред (ако може да се вярва на тия прегледи). Карах я на сервиз и ми казаха, че всичко е наред. И май само аз смятам, че не така.......
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Съгласен съм , но когато съм дал 90лв. за дискове и 80 за накладки, се надявам да са качествени. ....
          а тва с даването на пари нее никва гаранция
          може да дадеш много пари и пак да не стане нищо
          за справка - моите ремонти
          ама аз си мисля, че щом на няколко резки припомпвания почва да ти дава пробс, значи загряват и си губят свойствата....
          90лв за кви дискове ? ....
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Bendix - дискове и накладки. Мисля, че не са ментета, защото продавача ми е познат и не смятам, че ще ми пробута боклуци!!! Всъщност не си спомням дали дисковете не бяха някакви Минтекс, защото Bendix нямаше, но не си спомням дали намери, или не успя. Но при всички положения каза, че и двете фирми са качествени (от собствен опит го сподели). Казаха ми, че можело да се запушва спирачен маркуч и от това да прави проблем и май накрая ще взема да ги сменя и маркучите. Проблемът е само, че нямам условия да го направя (пък и знанията), а ми се иска аз да си го направя, защото на сервизите им нямам много доверие. Но само да си взема отпуск и да се поосвободя малко......
            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Абе вмимавай с смяната, че ние с Kubert на неговата 145-ца преден десен маркуч го прецакахме, та с три спиращи колела в сервиза .

Comment

Bendix - дискове и накладки. Мисля, че не са ментета, защото продавача ми е познат и не смятам, че ще ми пробута боклуци!!! Всъщност не си спомням дали дисковете не бяха някакви Минтекс, защото Bendix нямаше, но не си спомням дали намери, или не успя. Но при всички положения каза, че и двете фирми са качествени (от собствен опит го сподели). Казаха ми, че можело да се запушва спирачен маркуч и от това да прави проблем и май накрая ще взема да ги сменя и маркучите. Проблемът е само, че нямам условия да го направя (пък и знанията), а ми се иска аз да си го направя, защото на сервизите им нямам много доверие. Но само да си взема отпуск и да се поосвободя малко......
                Относно марката МИНТЕКС - незнам колко е "качествена", но и на мен познат вместо БРЕМБО (защото го беше свършил) ми продаде МИНТЕКС.
                Спирах не като трамвай, а като локомотив Викаше ми да съм ги покарал малко и те щели да слегнат. Свиреха като товарен влак, съседите сигурно ме познаваха от 1км, че се прибирам Смених накладките (те също бяха МИНТЕКС) и проблема си остана. Джантите не се цапаха въобще Задните ставаха черни, а предните не. Почти бях взел решение да сваля дисковете и да ги сменям, когато HF_HPE ми каза да си купя накладки от Т&Н, били хубави и меки. Отидох, взех, монтирах и Сега спира като в масло Цапа си джантата и не свири
                Марката е PERMAFUSE
                Моят съвет е да смениш накладките, че тия дискове МИНТЕКС са ужасни, а и БЕНДИКС-а дето са ти го продали, може да не е читав
                sigpic

Comment

Додо незнам какъв минтекс са ти продали, но по принцип минтекс-а се води като най меката накладка(щади диска) която се продава в БГ
                  ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

продали са му "мЕнтекс"
                    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
                      продали са му "мЕнтекс"
                      Да в последно време чувам че бая се продават от тая марка
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от alf
                        продали са му "мЕнтекс"
                        Явно
                        Сигурно си прав Еньо за марката МИНТЕКС, ама не и в БГ
                        sigpic

Comment

аз да попитам днес усетих че спирачките ми спират плавно като натисна спирачката и се чува все едно е влязла в вода знаете звука в вода плавно ??? къв може да е проблема смяна на феродо? вапреки че има
                          Alfa Romeo 159

Comment

Working...
                          X